top of page
  • Instagram - Beyaz Çember
  • Facebook - Beyaz Çember
  • YouTube - Beyaz Çember
Ara

Kavurmalı Karnıyarık Böreği

  • Yazarın fotoğrafı: PINARBAŞI KAVURMA
    PINARBAŞI KAVURMA
  • 21 Tem 2022
  • 1 dakikada okunur


Malzemeler

3 adet yufka

200 gr Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması

Sivri biber

Kaşar peyniri

1 çay bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı tereyağı


Hazırlanışı;

• Yufkalar üçgen şeklinde dörde bölünür.

• Bir kapta süt ve sıvıyağ karıştırılarak yufkaların üzerine sürülür.

• Üzerine kaşar peyniri ve sivri biber küçük parçalar halinde eklenir ve sarılır.

• Sarılan böreklerin üst kısmı karnıyarık şeklinde bıçak ile açılır ve bir parmak kalınlığında Pınarbaşı Rize Kavurması yerleştirilir.

• Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlandıktan sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

• Fırından çıkan böreklerin arasına bir parça tereyağı atılır ve dış kısımlarına da tereyağı sürülerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun :)

 
 
 

Kommentarer


kavurma  kavurma tarifi

kavurmalı pide

kavurma yapımı

kavurma tarifi

kavurmalı yumurta

kavurma fiyatları

İLETİŞİM

Adres : Pınarbaşı Köyü Gündoğdu / Rize

Telefon : 04642476280 / 08508850578

Bu formu kullanarak da bizimle iletişime geçebilirsiniz:

Mesaj İçin Teşekkürler.

POSTA LİSTESİNE KATILIN

Teşekkürler.

@2022 Pınarbaşı Kavurma / @oayilmaz

bottom of page