Kavurmalı Karnıyarık Böreği
- PINARBAŞI KAVURMA
- 21 Tem 2022
- 1 dakikada okunur

Malzemeler
3 adet yufka
200 gr Pınarbaşı Hakiki Rize Kavurması
Sivri biber
Kaşar peyniri
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı;
• Yufkalar üçgen şeklinde dörde bölünür.
• Bir kapta süt ve sıvıyağ karıştırılarak yufkaların üzerine sürülür.
• Üzerine kaşar peyniri ve sivri biber küçük parçalar halinde eklenir ve sarılır.
• Sarılan böreklerin üst kısmı karnıyarık şeklinde bıçak ile açılır ve bir parmak kalınlığında Pınarbaşı Rize Kavurması yerleştirilir.
• Bütün yufkalar aynı şekilde hazırlandıktan sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
• Fırından çıkan böreklerin arasına bir parça tereyağı atılır ve dış kısımlarına da tereyağı sürülerek sıcak servis edilir. Afiyet olsun :)
Kommentarer