Rize Kavurması Nedir?
- PINARBAŞI KAVURMA
- 8 Tem 2024
- 1 dakikada okunur
Rize Kavurması, Rize’ye özgü bir lezzet olup, bakır kazanda odun ateşinde, katkı maddesi eklenmeden sadece sığır eti kullanılarak yapılan işlenmiş bir et ürünüdür. Bu lezzetin tarihi oldukça eskiye dayanır. Eski zamanlarda hem bir yemek çeşidi hem de eti saklama yöntemi olarak kullanılmıştır. Etler kuşbaşı doğranır, uzun süre yağda kavrulur, süzüldükten sonra iç yağı ile birlikte yeterince tuz eklenerek pişirilir. Soğuduktan sonra büyük tencere ya da küplere doldurulur veya toprak altına gömülerek saklanır. İhtiyaç duyulduğunda çıkarılır ve yemek yapımında kullanılır.
Bakır Kazanda Odun Ateşinde

Rize Kavurmasının Özellikleri
Rize Kavurması’nı diğer kavurmalardan ayıran bazı özellikler vardır. Sadece sığır etinden yapılan Rize Kavurması, bakır kaplarda ve odun ateşinde pişirilir. Kullanılan etlerin sinirlerinden tamamen ayrılması, lezzet bakımından fark yaratır. Rize Kavurması, bu özel yöntemlerle yıllardır en iyi şekilde hazırlanmaktadır.
Geleneksel Pişirme Yöntemleri
Kavurma, özellikle Kurban Bayramı zamanlarında, geleneksel pişirme yöntemleri ile Türkiye’nin dört bir yanında vazgeçilmez bir lezzet olarak yapılmaya ve tüketilmeye devam ediyor. Rize Kavurması, özenle seçilmiş etlerin sinirlerinden ayrılarak geleneksel pişirme yöntemleri ile uzman kişilerce hazırlanır ve paketlenir. Dört kuşaktır aynı kalite ve lezzet anlayışı ile üretim yapan markamız, en iyi kavurmayı sunmaktadır.
Hakiki Rize Kavurması
Hakiki Rize Kavurması, online alışveriş imkanı ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılmaktadır. Bu lezzeti denediğinizde, neden adımızın Kavurma değil, Hakiki Rize Kavurması olduğunu çok daha iyi anlayacaksınız.
Rize Kavurması Nereden Alınır?
Rize Kavurması’nı www.rizekavurmasi.com 'dan güvenle alabilirsiniz. Ürünlerimiz, özenle paketlenip en taze haliyle sofralarınıza ulaşmaktadır. Hakiki Rize Kavurması’nı denemek ve bu eşsiz lezzeti tatmak için hemen sipariş verin.
Comments